Zoo auttaa terapialemmikin varustamisessa
Terapiakoira, -kissa tai muu -lemmikki on monelle kehitysvammaiselle erittäin tärkeä ystävä, jonka avulla arki sujuu tavallista paremmin ja on tavallista mielekkäämpää. Terapialemmikistä onkin tärkeää huolehtia mahdollisimman hyvin, jotta se pysyisi terveenä ja hyväkuntoisena mahdollisimman pitkään ja jaksaisi hoitaa tärkeää tehtäväänsä mahdollisimman hyvin. Verkossa toimiva Zoo-niminen verkkokauppa on hyvä apulainen terapialemmikin varustamisessa, sillä sen kautta on helppoa ja nopeaa tilata sekä terapialemmikin tarvitsemat ruuat että tarvikkeet.
Miksi Zoo?
Perheissä, joissa jollakin perheenjäsenellä on kehitysvamma, on yleensä runsaasti erilaisia terapia- ja lääkärikäyntejä ja arki voi olla muutenkin melko hektistä – tämä koskee niin erityislapsiperheitä kuin aikuisten kehitysvammaistenkin perheitä. Tällöin on helpottavaa tietää, että terapialemmikin tarvikkeet ovat helposti ostettavissa netin kautta. Kehitysvammainen voi näin itsekin osallistua lemmikkinsä ruokien ja tarvikkeiden valitsemiseen, vaikka hänen olisikin vaikeaa liikkua kodin ulkopuolella lemmikkiliikkeestä toiseen. Monelle kehitysvammaiselle tällaiset mahdollisuudet osallistua oman arkensa pyörittämiseen ovat erityisen tärkeitä, sillä ne tarjoavat heille mahdollisuuden kokea osallisuutta. Asiantunteva Zoo on helposti tavoitettavissa vain muutamalla klikkauksella!
Kehitysvammaisen perheessä voi myös raha olla tiukoilla. Vaikka kehitysvammainen saattaakin saada erilaisia yhteiskunnan tukia, vaikeuttaa hänen vammansa usein normaalia työssäkäyntiä, mikä puolestaan alentaa kehitysvammaisen tulotasoa. Tämän vuoksi onkin erityisen mukavaa, suorastaan huojentavaa, löytää terapialemmikille laadukkaita ruokia ja tarvikkeita edulliseen hintaan. Verkkokauppojen hintojen on todettu usein olevan erittäin kilpailukykyisiä kivijalkaliikkeiden hintoihin verrattuina, eikä Zoo suinkaan tee tässä poikkeusta!
Miksi terapialemmikki?
Koirat ovat yksi yleisimmistä terapialemmikeistä ja terapiakoira voikin toimia hyvin monenlaisissa tehtävissä isäntänsä tai emäntänsä tarpeiden mukaan. Kehitysvammaisen ihmisen kohdalla terapiakoira tai muu -lemmikki voi auttaa kyseistä henkilöä monilla elämän osa-alueilla. Se voi auttaa hänen fyysisen toimintakykynsä ylläpitämisessä ja kuntouttamisessa. Se voi myös piristää ja kohentaa hänen henkistä hyvinvointiaan ja vaikuttaa näin positiivisesti hänen tunne-elämäänsä. Läheinen suhde lemmikin kanssa voi tuoda kehitysvammaisen elämään mielekkyyttä ja jopa estää masennusta. Se voi edistää myös omistajansa kognitiivista kehitystä sekä täyttää hänen sosiaalisia tarpeitaan toimimalla hänen uskollisena ja luotettavana ystävänään.
Esimerkiksi autististen lasten kohdalla on huomattu, että lapsi, johon ihmisten on ollut vaikeaa saada kontaktia, on onnistunut luomaan vastavuoroisen suhteen lemmikin kanssa. Esimerkiksi maine coon -rotuiset kissat ovat tunnettuja älykkyydestään ja siitä, että ne ovat erityisen hyviä seuralaisia autistisille lapsille. Joissakin tapauksissa terapialemmikki voi jopa toimia viestinnän siltana potilaan ja terapeutin välillä – ei ihan pieni tehtävä, vai mitä?
Kehitysvammaiset henkilöt ovat usein erityisen haavoittuvia, minkä vuoksi lemmikin tarjoama puhdas rakkaus voi olla erityisen korjaava kokemus. Tunne siitä, että on jollekin tärkeä, on osa ihmisyyttä ja kehitysvammainen henkilö saattaakin tuntea olonsa erityisen turvalliseksi lemmikkinsä seurassa. Vuorovaikutus lemmikin kanssa voi jopa auttaa kehitysvammaista henkilöä unohtamaan hetkeksi kipunsa tai muutoin haastavan tilanteensa, jolloin vuorovaikutus tuo arkeen ja rutiineihin arvokasta taukoa.
Erityisen positiivista vaikutusta lemmikkiterapialla on todettu olevan lapsiin ja ikäihmisiin, mutta lemmikeistä on toki erityistä hyötyä myös monille muille erityisryhmille. Joissakin tapauksissa jopa uusien taitojen harjoittelu voi olla helpompaa terapialemmikin kuin toisen ihmisen läsnä ollessa. Esimerkiksi lukemaan opetteleva kehitysvammainen lapsi saattaa harjoitella ääneen lukemista mieluummin lemmikin kuin toisten lasten edessä. Lemmikin antama välitön palaute auttaa nostamaan lapsen itsetuntoa ja kannustaa häntä jatkamaan harjoitteluaan.